EKİM 2008
 
Bergama Keyfi...

Fatin YÜCEL, EE-73

 

            1967 yılında kurulan ODTÜ Türk Müziği Kulübü'nün eski ve yeni üyelerinin, 1984 yılından bu yana her yıl yinelediği ve "Kuşakların Buluşması" olarak adlandırılan 30 Ağustos toplantısı bu yıl ülkemizin tarih kokan yörelerinden Bergama'da yapıldı. 119 katılımcı ile bu toplantıların ikinci en büyüğü olan Bergama toplantısı 28-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplantıya 67 dönemi üyelerinin yanı sıra ara dönem mezunları, öğrenci kardeşlerimiz, üyelerimizin konukları ve topluluğumuzun kuruluş yıllarından itibaren bizlerle birlikte olmayı sürdüren şefimiz ve hocamız Erol Sayan da katıldı. Bu toplantının önemli bir özelliği de daha önce bu toplantılara hiç katılmamış arkadaşlarımızın çokluğuydu. Böylece pek çok arkadaşımız, belki de 20-30 yıldır göremediği arkadaşları ile hasret giderme fırsatı yakalamış oldu.

 


Üç günlük programın ilk akşamı olan Perşembe akşamı, toplantıya katılanlar havuz başında yapılan müzik ziyafeti ile keyifli dakikalar yaşadı. Hep birlikte söylenen şarkılar; mezunlarımız ve konuklarımız tarafından büyük beğeni topladı. Bu programın ardından eski fosil, taze fosil ve çaylak öğrenci arkadaşlarımızın söylediği solo şarkılar da coşkuyu daha da arttırdı.


Cuma günü yapılan ve 80 kişinin katıldığı Cunda Adası ve Kozak Yaylası gezisinin ardından yine keyifli bir müzik akşamı daha vardı sırada. Yine havuz başında ve açık havada gerçekleştirilen bu müzik ziyafeti gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Geç saatlerde odalarına çekilen üyelerimizin ve konuklarımızın yüzlerindeki gülümseme herkesin dikkatini çekti.


Cumartesi günü, tarih kokan Bergama'nın ören yerlerinin gezilmesi için ayrılmıştı. Asklepion, Akropol ve Bergama Müzesi gezilen yerler arasındaydı. Tarihin ilk sağlık merkezlerinden bir olarak kabul edilen Asklepion; 100.000 kişi kapasiteli birkaç anfi-tiyatroya sahip olduğu bilinen ve bir kısmı henüz toprak altında bulunan Akropol ve Bergama Müzesi'nde sergilenen eserler ilgiyle izlendi. Halen Almanya'da bulunan ve bir türlü geri alınamayan Zeus Sunağı'nın maketi ise herkesin gözünü yaşarttı.


Cumartesi gecesi kendi kendimize verdiğimiz konser yine konuklarımız tarafından beğeni ile karşılandı. Şefimiz Erol Sayan'ın yönettiği konsere Bergama Belediye Başkanı da izleyici olarak katıldı ve icra edilen eserleri beğeni ile izledi. Konser sonrasında yine açık havada müzik ziyafeti vardı. Birlikte söylenen şarkıların ardından eski fosillerimizin, yeni fosillerimizin ve çaylak öğrenci kardeşlerimizin icra ettiği dikkatle seçilmiş eserler gecemize ayrı bir renk kattı. Gece; bir sonraki yıl gerçekleştirilecek olan toplantının yeri ve tarihi konusundaki görüşmelerle sona erdi.


Bu toplantının çok önemli diğer bir özelliği de yıllardır ısrarla vurgulamaya çalıştığımız "kuşakların buluşması" kavramının, öğrenci kardeşlerimiz tarafından da benimsendiğinin açıkça görülmesiydi. Öğrenci kardeşlerimizin bütün etkinliklere eksiksiz katılımı ve pek çok konuda sorumluluk üstlenmesi bu geleneğin sonsuza dek sürebileceğine olan inancımızı bir kez daha pekiştirmiştir.


Pazar sabahı birbirleri ile vedalaşan üyelerimiz birlikteliğin verdiği mutluluğu ve ayrılmanın verdiği hüznü aynı anda yaşayarak ve bir sonraki yıl ülkemizin bir başka cennet köşesinde yeniden buluşmayı dileyerek Bergama'dan ayrıldılar.

 


 
Diğer Yazılar :
 
Ekim 2008 Fatin YÜCEL, EE-73 Bergama Keyfi...
     
Ağustos 2008 İsmail TANIL "TRT - AKŞAM SEFASI"
     
Temmuz 2008 Yusuf Ata ARIAK - Saner ESMER Yıkmasına yıkılamaz, hiç olmazsa değeri öğrenilsin
     
Haziran 2008 Yusuf Ata ARIAK Avni Anıl hocamızın vefatı
     
Nisan 2008 Mustafa TUYGUN, EE89 NEYDİ O AKŞAM ....
     
Mart 2008 Erol Gürel , Man'79 BİR ODA BİR SALON BARAKA
     
Şubat 2008 Çetin Atatunç Altmışlı yıllarda topluluk " Sol-Fa-Sol"
     
Ocak 2008 Ç.Hakan Kural, EE'90 BİRİNCİ 40 YIL…
     
Kasım 2007 Saner Esmer ODTU KTMT'nin Bugünü
     
Ekim 2007 Nuhkan Berberoğlu Kuruluş Öyküsü